Ansiktskräm i handbagage

Ansiktskräm i handbagage: Så packar du rätt för flygresan

Resa med ansiktskräm i handbagage

Att resa med ansiktskräm i handbagage kräver att du följer vissa regler för vätskor och packning. Här är vad du behöver veta för att ta med dig ansiktskräm på flyget.

Regler för Vätskor och Ansiktskrämer i Handbagage

Vid säkerhetskontrollen måste ansiktskräm räknas som vätska. Detta betyder att varje behållare med ansiktskräm får ha en maxvolym på 100 ml. Totalt får du ta med högst en liter vätskor, fördelat över flera behållare.

Alla behållare som innehåller vätskor, inklusive ansiktskrämer, ska placeras i en genomskinlig plastpåse. Påsen ska kunna stängas och måste visas separat vid säkerhetskontrollen. Dessa regler gäller för både inrikes och utrikes flygresor inom EU.

Förpacka Ansiktskräm Rätt för Flygresan

För att underlätta vid säkerhetskontrollen och minimera risken för spill, välj små behållare för din ansiktskräm. Det bästa är att använda resevänliga storlekar som följer reglerna. Packa dessa i en genomskinlig, återförslutbar plastpåse.

Se till att du kan enkelt nå plastpåsen, så att du snabbt kan ta fram den vid säkerhetskontrollen. Förvara plastpåsen i en ytterfack eller högst upp i din handbagage för snabb åtkomst. Kom också ihåg att vissa flygplatser har extra strikta regler, så dubbelkolla gärna innan du reser.

Tillåtna Mängder och Behållartyper för Ansiktskräm i Handbagage

A clear plastic bag holds travel-sized face cream tubes

När du packar din ansiktskräm för resan är det viktigt att följa säkerhetsreglerna. Här beskrivs vad du behöver veta om volymgränser och rätt behållartyper.

Gränser för Vätskor och Ansiktskrämers Volym

Vid flygningar inom EU får varje enskild behållare med ansiktskräm eller andra vätskor som lotion, geléer och sprayer, inte överstiga 100 ml. Totalt sett måste alla dessa behållare få plats i en transparent, återförslutningsbar 1-liters plastpåse.

Behållare som rymmer mer än 100 ml, även om de endast innehåller 75 ml, är inte tillåtna. Däremot kan tomma behållare medtas utan begränsning av storlek. Detta gör att passagerare måste noga packa och mäta sina hudvårdsprodukter.

Använda Reseförpackningar och Behållare för Hudvård

För att underlätta säkerhetskontrollen rekommenderas att använda reseförpackningar, så kallade travel size-behållare. Dessa är vanligtvis utformade att rymma max 100 ml och kan enkelt packas i en necessär.

Många tillverkare erbjuder hudvårdsprodukter och smink i dessa praktiska storlekar. Se till att dina behållare är tydligt märkta och förpackade enligt reglerna. Genom att följa dessa riktlinjer garanteras en smidig genomgång i säkerhetskontrollen och minskar risken för förseningar.

Specifika Råd och Undantag för medtagande av Ansiktskräm

A tube of face cream being placed into a clear plastic bag with other travel-sized toiletries, ready to be packed into a carry-on bag

När du reser med ansiktskräm i handbagaget, finns det särskilda regler och undantag att tänka på. Detta gäller särskilt om du reser med barn eller medicin, eller om du flyger från vissa länder.

Undantag för Barnmat och Mediciner

Barnmat och mediciner är två viktiga undantag till de vanliga reglerna för vätskor i handbagage. Om du reser med ett spädbarn, får du ta med barnmat och mjölk med samma undantag som mediciner. Dessa föremål måste inte följa de vanliga reglerna för vätskemängd, men de måste deklareras vid säkerhetskontrollen.

Mediciner som kräver recept är också undantagna från restriktionerna. Det innebär att flygpassagerare kan ta med ansiktskrämer som har medicinska egenskaper och som är receptbelagda.

Viktigt att tänka på:

  • Mediciner bör förvaras i originalförpackningar.
  • Ha alltid med ett läkarintyg eller recept om du reser med medicinsk kräm.
  • Var beredd att visa upp dessa vid säkerhetskontrollen.

Transport av Ansiktskrämer och Vätskor från Specifika Länder

Oavsett om du reser från Sverige, Storbritannien eller ett annat land, finns det specifika regler att följa. Ansiktskrämer som tvekar under gränsen för vätskor (100 ml per behållare) får tas med i handbagaget, förutsatt att de placeras i en genomskinlig, återförslutbar plastpåse.

Vid resor från Storbritannien kan det finnas striktare kontroller och krav. Därför är det alltid bäst att dubbelkolla de senaste reglerna innan resan.

Handbagageråd för resenärer:

  • Varje behållare ska rymma högst 100 ml.
  • Totalt får du ha upp till 1 liter vätskor fördelat på flera små behållare.
  • Placera alla vätskor (inklusive ansiktskräm) i en genomskinlig, återförslutbar plastpåse.

Genom att följa dessa råd och förstå undantagen kan du smidigt ta med ansiktskräm och andra nödvändiga vätskor i ditt handbagage.